Дай, Джим, на счастье лапу мне...

Светлая Две Тысячи 10
Дай, Джым, на шчасьце...
Лапу мне...
Ці Джым, ці Джэк...
Ці, можа быць, Абама,
Дай лапу мне!
І не цікава ...
Як клічуць мо
Збавіцеля ...ад гвалту...
Для Беларусі
Ўсё-роўна,
Мусіць...
Абы з багны
Дапамаглі
Нам
Выбрацца...
Ніяк самім ...
Не атрымаецца...
Мазгі нанова уставіць,
А не толькі Мову...
Ды грошай ...трохі...
Нам на вілы- зброю...
І мы тады ...ў бой...
За Волю...за Свабоду...
Які, спадАрства, боль...
І чуць... і бачыць...
Той невыразны ў роспачы спакой,
Які даўно ўвесь свет
Заўважыў...
Нікому толькі ...не відаць...
Што мы згнілі
Амаль ўжо ўсе...
І то жыўцом...
Бо мы авечкі ў зграі
Прадаўца
Дзяржавы
І пакалечаных галечай душ...
Падараваў яму хто гэты куш?
Хто мне адкажа,спАдары?