Камертон сумлення

Светлая Две Тысячи 10
Не падвядзі, народ!
Прыслухайся да камертону...
Валерыя так верыла,
Што годныя да сёння мы...
Хоць разумела, як і я ...
Што вінаватая ва ўсім Расея...
Што ва Ўкраіне
Ідзе сапраўдная вайна,
На Беларусі -
Шматгадовы генацыд!
Падняць нам галаву
Даўно ўжо трэба...
Паклікаць усё грамадства свету...
І зняць ўрэшце-рэшт
З дзяржавы нашай
Ганьбу гэту!