Про дурня!

Владимир Евтушенко
     ПРО ДУРНЯ!
      (Байка)

Дурень сів на коня,
Та й давай бідолаху шмагати.
Конячину загнав,
Та й пішов собі далі гуляти.

При дорозі – курінь,
Ось вночі переспати де буде.
А на ранок спалив,
Не потрібен, навіщо тепер добрим людям?!

Груші десь позбивав,
Захотілося їсти неробі.
А ту грушу зрубав,
Щоб не цурила дурню по лобі.

Пасіку поваляв,
Та дали меду дурнику бджоли!
На грядуще щоб знав,
Більше іншим не шкодив ніколи!