Виру туга в глибинi душi

Юрий Нежурко
      Навіяне твором
      Ольги ГЛАПШУН
   "ПРОКИНУСЯ ВІД БЕЗСОННЯ"
  http://стихи.рф/2013/10/05/1524

ВИРУЄ ТУГА В ГЛИБИНІ ДУШІ ТВОЇЙ

Вирує туга в глибині душі твоїй,
Коли в Іспанії Яремче ти згадаєш,
І пісні кращої, мабуть таки, не знаєш,
Як водограй дзвінкий з дитячих твоїх мрій.

Мабуть Іспанія – країна та, що треба:
Вино, корида, танок страсті до зорі,
А зірки – мов ті діаманти угорі
Тобі сіяють, коли спиш ти просто неба.

Та десь у серці сум жевріє уночі,
Гірке безсоння не дає тобі заснути:
Тобі б удома, у Яремчах краще бути –
І ось струмком сумним бринять твої вірші.


Відповідь Ольги ГЛАПШУН

Мені не вперше покидати рідну хату,
Та завжди було серце у журбі,
Хоча і гори тут круті, й луки альпійські,
І зорі такі ж наче угорі…

Та за Карпат перлину - за Яремче,
Хіба у світі краще щось знайдеш?..
Тому і тужить часом моє серце,
Хоч, правду кажучи, Іспанія
                милує душу теж…