Вогонь Любовi

Татьяна Майданович
                Тетяна Майданович

ВОГОНЬ  ЛЮБОВІ

   Любов духовна із Небесних Вод
   Зійшла на землю перший раз – росою.
   Любов Огненну заповів Господь
   І на Хресті людей прощав такою.
   На душах плавить лід земних оков
   Любов із Неба – у сльозах пришестя.
   Її озброїв Правдою Закон
   І в Істину сповив Завіт Блаженства.

   Як Сонце сходить з вишини Любов
   На мерзлі ниви, на заснулі душі.
   І гнів, і бруд, і на долонях кров
   Проміння приском змиє і осушить.
   Ти тільки вір! Ти – тільки Їй! – повір.
   Осяє віра темний шлях до серця.
   Любові пломінь рветься аж до зір,
   В його прощаннях плід Надії б’ється.

   Не мир, а меч духовний проти зла
   Бог нам подав, щоб відділити зраду. (Лк. 12:51)
   І перетопить всі земні діла
   Любов Огненна, і очистить правду.
   Прийшов з Небес Незримих Божий Син
   Щоб кинути Вогонь   –  на землю  с е р ц я.
   О, як цей Задум Він бажав здійснить: (Лк. 12:49)
   Хай тим  Огнем наш дух уже займеться!
             2-11.06.2014