Жалуды i шышкi

Леонтий Обринский
         Растапырыў лапы
         Дуб каля сасны,
         Жалуды-зярняты,
         Быццам, кутасы

         На канцах галінак
         Дзіўна так вісяць,
         Мкнуцца на хвілінку
         Шышкі пачапаць.

         А сярдзіты вецер,
         Сцяўшы зубы, ныў-
         Бо для іх сустрэчы
         Час не наступіў.

         Вось шшарэла.Вечар
         У шыпулькі прэ,
         Раздзёр вочы вецер
         У здранцвелым сне.

         І цікуе ўвішны
         Вецер з-за галля,
         Як чапае шышкі
         Жолуд спакваля.