Афоризми -1

Радко Стоянов 2
      *  *  *
Не всеки позор и не всяка слава
венец от тръни заслужава.

      *  *  *
Когато всички заедно грешат,
най-добре е взаимно да си простят.

      *  *  *
Гладният има нужда от храна,
а охраненият - от охрана.

      *  *  *
Ако вярата на другия е права,
твоята - невяра заслужава.

      *  *  *
Иска прошка от народа,
но...за собствена изгода.