Эз эреп

Тимур Хамзин
Хамза Арсланов

Эз    эреп...


Соелмеген кызлар,
Кирэ алмаган,
Озатып калыр мине кул олгап.
Карши исэр, китмэ, китмэ дияр,
Тынычлыгын жуйган жир дулап.

Карт-корылар чиген дога кылыр,
Урынны жэнэттэн бир дияр,
Киклэр яшь кояр, жир куеннын ачар,
жихан кара килмэген кияр.

Этлэр ормэс, песи юлны кисмэс,
Кошлар туктар сайраудан,
Дуслар иннэрендэ алып барыр,
Дошман тукар тешен кайраудан.

Тосем булып жирдэ нэрсэ калыр?
Дан, шохрэт мине чит итте,
Хезмэтемне суга салдым,
Эз калдырмый эреп ул бетте.