Не зрадити...

Елена Мамчич
Не зрадити,
Злюбивши сиву хвилю,
Без роду-племені
Сховатись у сувій,
Куди злітають
Віковічні сили,
Зламавши шлях
В небесний чорнорий.
Благослови,
Подавши міцну руку
Всім тим,
Хто хоче волі
До життя,
Лунає день,
Долаючи біль звуків
На спомин душ,
Пізнавши каяття.
Кати панують
І женуть щосили
Народ бездольний
У лихі часи,
Але земля
Готує їм могили,
А небо чує
Вільних голоси.
Вони лунають
Всупереч неволі,
Розбудять нас,
Забутих і німих,
Майбутнє славне
Опанує долі
Всіх скривджених
Безпам"яттю чужих...