Каламбур на беларускай мове - 123

Леонид Ганчаров
Каламбур Лады  пра свайго мужа-кулінара

Адну аладку ем я, А  ТРЫ  МАЮ,
Яшчэ пяць штук я зараз АТРЫМАЮ:
Мой мілы  не купляе ШАКАЛАДКІ,
Ён мне пячэ дзівосы,  ШЫК -  АЛАДКІ.

Не Лада мне гаворыць ён, А  ЛАДАЧКА:
"Ну, вось табе, каханая, АЛАДАЧКА!"

***

Каламбур Лады о своём муже-кулинаре

Одну оладью ем я, а три имею,
Ещё пять штук я сейчас получу:
Мой милый не покупает шоколадки,
Он мне печёт чудеса, шик - оладьи.

Не Лада мне говорит он, а Ладушка:
"Ну, вот тебе , любимая, оладушка!"