Каламбур на беларускай мове - 125

Леонид Ганчаров
Каламбур пра чалавека са стрэльбай

Ён казаў ужо ў пяцьсоты РАЗ, МАЎЛЯЎ,
З ім, вясковым пнём, сам Ленін РАЗМАЎЛЯЎ.
На тыраду пня: "Шукаю тут Я  КІПЕНЬ!"
Закіпеў картавы крута: "Ну, ЯКІ  ПЕНЬ!.."
***
Каламбур о человеке с ружьём

Он говорил уже в пятисотый раз, мол,
С ним, деревенским пнём, сам Ленин разговаривал.
На тираду пня: "Ищу я тут кипяток!"
Закипел  картавый круто: "Ну, какой пень!.."