Хованки

Иннокентий Фривольный
ХОВАНКИ.

В «хованки» хто грався,
Той "рахунку" зна:
«Хто не заховався –
Не моя вина!»

Ті слова проникли
В зрілеє життя.
Ми давно вже звикли:
Хованки – буття!

Бізнес є хороший –
Рта не розувай!
Як отримав гроші,
То швидкіш тікай!

Податкова цяця
Забере сповна:
«Хто не заховався –
Не моя вина!»

Аліменти хоче
Дівчина якась:
Всі були охочі,
А платити – зась!?

Лиш один попався,
Вирок пролунав:
«Хто не заховався –
Не моя вина!»

А у цьому році
Теж не всеє то
Поховались хлопці,
Бо прийшла АТО!

А не втік - призвався:
Мокрая спина!
«Хто не заховався –
Не моя вина!»

У боргах Вкраїна.
Так, що аж кортить!
Настає година –
Буде хто платить?

Всіх кудись уносить,
Щоб втекти від сплат:
Досить Новороссій,
Досить Кримських Рад!

Що оцеє буде?
Борг брали ж на всіх!
Бач, які іуди!
В відповідь лиш сміх:

Київ ще зістався
Та Галичина!
«Хто не заховався –
Не моя вина!»