Каламбур на беларускай мове - 127

Леонид Ганчаров
Каламбур выхвальнага гаспадара кволай каровы

Суседзі бедныя зайздросцяць: "Ну, ці  ДО   ІМ?"
А мы ўсё доім, доім, доім, доім, ДОІМ.
Не лезе ў рот смятана, масла, СЫР, А  ДОІМ -
Смятанкай пiсаем ужо і    СЫРАДОЕМ.

*****
Каламбур хвастливого хозяина хилой коровы

Соседи бедные завидуют: "Ну, достаточно ли им?"
А мы всё доим, доим, доим, доим, доим.
Не лезет в рот сметана, масло, сыр,  а доим -
Сливками писаем уже и  парным молоком.