Тваринна символика

Иннокентий Фривольный
ТВАРИННА СИМВОЛІКА.

Раз у зібранні тварин
Річ точилась славна:
Як з себе обрати їм
Символів державних.

Не розвага, а задля
Впевненість посіять.
- Звісно, - бурий промовля, -
Я візьму Росію!

Бо Росія – це ведмідь!
Знають всі у світі:
Ледацюга, коли спить.
А як розбудити?!

Тигр собі бере Китай,
До стрибка готовий
По-тигрячому. Тікай,
Хто не звик до цього!

Слоник Індію бере
З поступом спокійним:
Крок за кроком. І не вмре,
І ніхто не спинить!

Лев Британію узяв,
Орел, звісно, Штати:
Кусень пожирніш придбав
Птах хижакуватий!

Півник: «Франція моя!»
Іншії тварини
Розібрали всі края.
Хто ж візьме Вкраїну?

Сокіл? Бо пташини ці
Українцям любі!
Ще й, сповідують писці,
Прототип тризуба.

Але сокіл: «Не моє!
Я і сам обрав би.
Та і тризуб, кажуть є
То якаясь мавпа!»*

Той Вкраїни, як не кинь,
В світі і не знають.
Бо десятками такі
Творяться й зникають…

Щось нема охочих в том
І ніхто не гавка.
- Я беру! – мовля раптом
Аргентинська савка.

- Чим,- тваринництво пита
Цю невзрачну птаху, -
Притягла Вкраїна та?
Мож, така ж невдаха?

Але савка без бентель
Каже: «Ця Вкраїна
Майже повна паралель
До моїй родини.

Є бажання, ще й яке!
Більше ніж можливість.
Не глузуйте, навпаки
В цьому справедливість!

Хапать більше, до снаги,
Та Вкраїна чутка.
І тому у ній борги
Більше ніж прибутки.

Влада – купка крадіїв
Чи дурків шалених.
А пихатісті у них!
Більш ніж член у мене!»**

*Тризуб почти один в один , особенно с характерными выгнутыми «ушами», похож на знак древне критской письменности. означающий слог «ма»  (письмо «Б» по Эвансу и Хайнбеку). Происходит от болем  раннего критского иероглифа, обозначавшего ночую обезьянку «кобельдовую маки». Каким неизвестным историческим ветром его занесло на берега Днепра, существует несколько гіпотез
** Номер 6 : "Аргентинская савка обладает пенисом, который в два раза длиннее тела самой птицы"!