***

Иван Ян Кульчицкий
Мийся сонце ранками,
В росах кришталевих,
В пшеницях колосяних,
В пелюстках вишневих.

Покупайся у річках,
В прозорих озерцях,
Посміхайся до людей,
Зігрівай їх серця.

Чисте небо, що навкруг,
Ми всі бережемо,
І полями пшениці
Колосяні жнемо.

Межі, звісно, з року в рік,
Розорюєм плугом,
Бо ж суспільний наш леміт
Є надійним другом.

І садки у нас цвітуть,
Ягід медом повнять.
У братерстві єдність, міць,
Гартована Жовтнем.

Мийся сонце ранками,
В росах кришталевих,
В пшеницях колосяних,
В пелюстках вишневих.