Бджола

Иван Ян Кульчицкий
Летить бджола,
Ледь чутно
Крилечка вітрують.
Летить, де сад,
Де все кругом квітує.
Летить у даль,
Де зелень
Квітами вирує.
Спускається на цвіт
Й пелюсточки цілує.
Так день у день,
Одвік
Не чує вона втоми.
Завихриться гроза,
То й не ночує вдома.
А вранці,
Чуть на світ,
Верта назад до раю.
На цяточки, на мить
Не зна бджола спокою.
І поки їй у слід
Проміння
Сонця гріє,
У шлуночку бджоли
Росинка меду зріє.