С Днём Независимости, Украина

Куликов Владимир Анатольевич
Сьогодні свято в Україні,
День Незалежності настав,
В єдиній ми живем родині,
Міцний як сталь духовний сплав.

Цей День плекали у долонях,
Надію в серці берегли,
На сивих від жахіття скронях,
Крізь сум та біль її несли.

Жовтоблакитний прапор сяє,
Лани пшениці, небокрай,
Душа як пташка заспіває:
-Країна наша, не вмирай!

Тризуб тримають українці,
Козацька сила, воля й дух,
Розмова з Богом на одинці,
Штовхає нас на вільний рух.

Ти наша ненька, наша мати,
Ти народилась у віках,
Та доля шила війни, страти,
Кривавий слід на рушниках.

Голодомор — лице страхіття,
Ти мужньо все перенесла,
В кінці двадцятого століття,
Ти незалежність здобула.

Нехай багато негараздів,
Ти все здолаєш, тільки вір,
Вороже полум'я маразмів,
Ріка погасить з синіх гір.

Вітайте рідну Україну,
Радійте серцем знов і знов,
Та бережіть її єдину,
На все життя одну Любов!