Пiсня про нiщо

Олександр Шевченко
Ми пісень співаєм різних, той притупнув, той присвиснув,
А вона повірила у щось.
І про радість, і про муку, про любов і про розлуку,
Є пісень багато про ніщо.

Є пісні на всяк випадок, так, щоб просто не мовчати,
Так, щоб заспівати що-небудь,
Тралі-валі, тралі-валі і так далі, і так далі, –
''Не забудь, кохана, не забудь.''

Всі, кому не лінь, співають, всі тепер пісні складають,
Кожен знає успіху секрет.
Струни  пальці нам кривавлять, та кров з пальця, – то не пісня,
Як сказав колись один поет.

І ви, напевно, пісні такі чули – хтось там, десь там, колись там комусь…
А, якщо чули, то, мабуть, забули, і нагадати я вам не берусь,
Бо, як там далі, я не пам’ятаю, чим скінчИлось, і сталося що,
Я просто ще одну пісню співаю про ніщо…

28.06.1995