Схаменiться

Владимир Евтушенко
  СХАМЕНІТЬСЯ

Як жити...
Бандити
Посміли владу захопити.
Не можу
Я тугу висказать словами...
Тривога...!
І бомби,
І бомби рвуть над головами!

Ридають
І вдови й матері , у чорнім!
Ховають
Своїх дітей, за непокору.
Стріляють,
По нашій Волі сиплять "градом"...
Палають,
Наші домівки догорають...

Мій Боже!
Чому війну Ти не зупиниш?
Ти можеш!
Від крові стогне Україна!
Почуйте,
Нарешті зупиніться, браття!
Вгамуйте,
В душі ненависті багаття!