Жебраки!

Владимир Евтушенко
       ЖЕБРАКИ!

Не здамо фашистам Україну!
Хай вони усі, навіки згинуть!
Нехай знають, вороги прокляті –
Долі в Україні їм не мати!

Повилазили із нір чорти рогаті,
Гріють копита біля багаття!
І чарки жлуктять людської крові,
На народну їм начхати волю!

Піднімайся весь народ, бо ми не бидло!
Це життя жебрацьке – остогидле!
Скинемо панів – і буде щастя!
Хай не кидають народ напризволяще!