Моя Украина

Юрий Макашёв
Там  де  зроду  гнеться  коромисло,
Де  несе  хороша  Галя  воду.
Туча  над  садочками  нависла,
Угрожая  целому  народу.

Угрожая  молнией  да  громом,
Камнепадом  да  балонным  дымом
Краю, де  до  болю  все  знайоме –
Рiдна  мати  край  села  водила.

Ще  не  буйно  квiтне  черемшина
I  в  снiгу  берези  потопають.
Погляди  на  небо, Украина –
Над  Днепром  лэлэки  пролетают.

Видит  бог, не  люди  виноваты.
Красит черным кто-то полосу.               
Я  кохану заново до хати
На  руках  пiд  ранок  вiднесу.

Тільки  б  нiч  так  місячна, як  раніше,
Та  на  щастя  вишитий  рушник.
Будем  верить  в завтра
Дольше, 
Дальше,
Чтоб  сберечь  украинский  родник.


                2014