Зи, азиз вахаз

Зубера Гамзатова
Посвящается  сестре,  Рукуят Гамзатовой  (Мусаевой), с любовью…

Лацу  чина  чIулав  кьвя  вил,
Ви  гъилерал я зун  пехил,
Гьич  хадач  за,  гьа  ви  гуьгьуьл,
Хважамжамдин яд  авай  уьр…

Вуч гуьзел я ви  азиз  тIвар,
Гардандавай къизил хтар,
РикIин къяне  кIвал  авуна,
Хуьда за вун, гюль- бахтавар…

Сумрай дагъдин  кьакьан дагьлар,
Хурал алай   ашукьдин тар,
РикIиз  чими,  мецел  ширин,
Эй  арандин  шербетдин  нар…

Praga 06/08/2014