Шон Маклех-73-Остров ожидания-Перелож

Катерина Крыжановская
Острiв Очiкування
Шон Маклех
                «Відпливаючи , вони почули:
                «Де вони тепер? Вони віддалились!
                Це не вони!»
                (Скела «Плавання Майл-Дуйна»)


Вони очікували – але не нас.
Вони теж – орачі холодного моря,
Вони теж дивляться поглядом безнадії
На нескінченну вервечку хвиль,
Вони теж думали, що хвилі це гори,
Тільки солоні, прозорі та сині,
Вони теж просякнуті запахом риби
І майструють човни, як колиски,
Вони закидали сіті в безодню легенд,
Вони теж ловили рибу «майбутнє».
Але вони чекають – вічно чекають,
Марно вдивляючись в ультрамарин:
Людей на човнах – але не нас!
Людей вісників – але не нас!
Людей-блукальців – але інших!
Ми залишимо їх – в очікуванні,
Збирати слова
В подерті мішки спогадів,
Будувати свої хижі
З важким каменів надії.
Бо ми не ті , ми завжди не ті…
Ми лише шукаємо…
Ми лише віримо і сподіваємось…
Лишаємо за туманом острів Очікування
Який більше ніхто не знайде…
Людей, до яких більше
Ніхто не прийде…

...

остров Ожидание
Шон Маклех

                «Уплывая, они услышали:
                «Где они теперь? Удалились!
                Это не они »
                (Скала «Плавание Майл-Дуйн»)


Они (ожидали...) Но... не нас.

... они. ПАхари!! (холодного...) Моря.
Они... смотрящие (безнадежности...!) Взглядом!!

(на бесконечную...

Череду.
Волн.

...

Они думали... что. Волны - горы!
(только...!!) Соленые. Синие...
... и. Прозрачные.

Они (пропитаны...!) Запахом... рыбы.
И лодки! (мастерят...) Будто бы...!! Колыбели.

...

... сети. Они... забрасывали! (в бездну легенд...

И... ловили!!
Рыбу «будущее»...

...

... но. Они.. ждут - вечно. Ждут!!

(тщетно...!) Вглядываясь.. в ультрамарин:

... людей. На лодках - но. Не нас!
... людей. Вестников - но. Не нас!
Людей скитальцев - но.
Других...!

Мы... оставим. Их!
(в ожидании...

... собирать. Слова...!!
В... мешки. Рваные.

...

(вспоминаний...

...

... строить. Свои. С тяжким каменем!! Надежды (хищные...
Потому что... мы (не те...

... мы. Всегда... не те. Мы... лишь. Ищем...!

Мы (только верим и надеемся...
... оставляя. За туманами. Ожидания...

...

Остров!!

...

(который...!
Больше (никто...) Не найдёт.

...

Людей.

(к которым...

... более. Никто... не прибудет ...