Гьемзаярин велед я зун

Зубера Гамзатова
Зун  Хъуьлуьда   дидеди  хана,
Цуькверивди майдин  юкьва,
ТIварни вичин  тир,  Айиша,
Жейнетдин  нур  авай  чина…

Шейх  Сядидин  неве  я  зун,
ПIирарикай  я  зи  тухум,
Ватан  патал  чан  эцигай,
Гьемзаярин   велед  я зун…

Гьич  саданни  хатир  тахай,
Игит  хцин  бала я  зун,
ГъвячIи  ч1авал   зегьмет  къвачур,
Мажитбеган   чешне  я зун…

Praga 10/09/2014