Витаутас Мачернис. Songs of myself. I песнь

Лайма Дебесюнене
И как бы мог сейчас покинуть я свой одинокий дом?
Дороги выбираю, но все они уж пройдены не раз...
Хотя прошёл я множество дорог, но в спешке
   не замечал, творится что вокруг.
Стояло много у дорог людей, а я всё думал,
   почему же не спешат они...

Vytautas Macernis. Songs of myself. I giesme

Kur galeciau as dabar iseit is savo vienisu namu?
As renkuos kelius, taciau visi jie daugel kartu praeiti...
Nors buvau as daugely keliu, taciau labai skubedamas
   as nemaciau, kas dedasi aplink.
Pakelese stoviniuodavo zmoniu buriai, ir as galvojau sau,
   kodel jie neskuba...