Ваятел

Радко Стоянов 2
Ваятелю честит на красотата,
на смелите възвишени мечти,
от теб извира жива светлината,
в очите ти вълшебството блести.

Ти всяка багра с обич преоткриваш
и вплиташ в образ нов и вдъхновен.
На цветни гами виното изпиваш,
от Божията ласка запленен.

Каква ли мисъл сутрин те събужда,
какво ли чувство вечер те гори,
че вечността в словата си съзиждаш
и песента на пролетни зари?

Щом имаш този чуден дар небесен,
твори и пей вълшебната си песен!