Дъжд

Милена Йорданова
И двама знаем - сухата река
след дъждовете става пълноводна.
Ти искаш ли мой дъжд да си сега?
Да ме изпълниш със любов поройна.

Да стане луда моята вода
и бързеят ми с тебе да прелива.
Вали тогава! Но вали така,
че дълго след това мен да ме има.