Дуьньядикай зи рикI хана...

Зубера Гамзатова
Верхик  дагъдин кьакьан дагъдай,
Са стIал яд кIандай рикIиз…
ГъвячIи  йисар  рикIел  хкиз,
Ацукьнава  зун   пашмандиз…

Зун дагъларин жейран тир хьин,
Гъетрен  лишан  авай пеле…
ДакIардавай  шуьше тир хьин,
ЦIар- цIар гудай мичIи кIвале…

Дуьньядикай  гил  рикI  хана,
Зун  куьн  аквур  серсер  хьана…
Диде  течир   гурцулар  къе,
Цав   кIуру  яз  вине   хьанва…

Авачирбур  Аллагь   рикIе,
Зи  назик  тIвар  кьвамир  сиве…
Гьакьван  чандиз  азаб  гайи,
Зи  гелерай   яд   хъуй  куьне…

Praga  06/08/2014