Swieczka Oldze Malcewej-Arziani

Просто Дорота
Атанас Капралов

СВЕЩ

На Олга Малцева-Арзиани

Когато те боли безкрайно
и края собствен призовеш,
пред твоя ангел -
уж случайно! -
приятел верен пали свещ.

Възтънко пламъче облита
душата ти от бряг до бряг.
То плисва ти
зора в очите
и върнат си
в живота
пак...

Така че не загубвай воля
в тунела към смъртта дори.
Все някой някъде се моли
за теб...

...Виж – твойта свещ гори!



SWIECZKA

Oldze Malcewej-Arziani
poswiecam

Gdy nie miec konca bol sie zdaje,
Gdy koniec drogi ujrzec chcesz,
Przyjaciel w cerkwi- tak zwyczajnie!-
Zapala swieczke- tylko wierz!

Malenki plomyk wnet obleci
Najskrytsze miejsca w Twojej duszy.
Jutrzenka w oczach Twych zaswieci
I- znowu w podroz swa wyruszysz.

Wiec, droga Siostro, nie trac ducha,
Gdy zdaje sie, ze nadszedl kres.
Ktos sie pomodli- Bog wyslucha…
Nie gasnie plomien! Dobrze jest!