Хто що сть?

Наталья Гуркина 2
Поросятко – рох, рох, рох –
 З’їв картоплю та горох,
 Яблучка і кабачки.
 Де десерт мій? Огірки!

Курка зернятка клювала
І щасливо квоккотала,
Потім сіла на гніздечко
І знесла для нас яєчко.

Гуска радо ґелґотіла:
«Я сьогодні моркву їла,
Буряки і бараболю.
От наласувалась вволю!»

А корівка на лужечку
Їсть травичку вже зранечку.
Як поласує гарненько –
Буде молочко смачненьке.

Тюркає індик сердито:
«Де пшениця, просо, жито?
Я поважна свійська птиця!
Інше в їжу не годиться!»

Тільки ніченька мине,
Кінь на луг пастися йде.
Там травички –  ого-го!
Кінь щасливо: іго-го!