Подих за подихом

Лилия Боровик
Подих за подихом… Постріл.
Мало в легенях повітря.
Кимось заповнений простір,
Воля заледве помітна.

Подих за подихом… Камінь
Боляче тисне на груди.
Мовчки іду я до храму -
Може, там приймуть приблуду?

Подих за подихом… Погляд
Ранить сильніше, ніж постріл.
Тихо шепни, що ти поряд -
Я ж за тобою наосліп.

Подих за подихом… Повінь:
Хвиля за хвилею в Вічність.
Південь із північчю ловлять
Поділ свій в полум'ї свічки.

Подих за подихом… Просто
Рушаться мрії в мовчанці.
Жаль, що не вбив мене постріл -
Вбило ж мене моє щастя.

//-----(липень 2014)-----//