Двомовний свит?

Виктор Харламов52
Світ невибагливо - гріховний
Все нищить... Боже, де сім"я?
У Трускавці, я, все ж - двомовний,
В Донецьку - одномовний я.

Коли тобі не варто знати
Все розмаіття  хижих мов,
Коли донецькою зве мати
Чужу краіну в нелюбов...

Я починаю розуміти
Лишень, у кулях е добро...
Та на якій же мові квіти
Ведуть розмову...Джерело

Від Пушкіних...Двомовний світ,
Ні, завжди був багатомовним!
Чому ж на кулях правлять гніт
Ті, у Донецьку? Щастя "кровним"

Не мае бути, ні, не е !-
Тож припинити треба війни
За мову - Сонечко мое!
Двомовним буду, не подвійним.