Витаутас Мачернис. Songs of myself. XV песнь

Лайма Дебесюнене
Большая река течёт. Я гуляю по берегу.
Сейчас воскресный полдень, и молодёжь вся собралась
    у воды.
По воде доходят до меня их разговоры
    и смех.
Но здесь я всё же один. Я хотел бы быть с ними
    вместе у воды. Но никто в этом краю
    меня не знает.
Я смотрю на ивы побережья, их ветки
    умываются водой.
Мне сейчас немножко грустно.
Думаю, река похожа на нашу жизнь. В ней много
    воды, и она вечно течёт. Я стараюсь
    думать, но мои мысли тоже текут.
Волны реки маленькие, и ветер ласковый.
Если бы они не пели у воды, я б не был
    грустным.
Хорошо любить и быть любимым...
Молодость – такое время, когда нельзя заметить,
    как течёт река.
Молодёжи много у воды.
Там есть девушки, и у них в одежде много
    цветных пятен.
Мои глаза грустят и замечают много
    цветов исчезаюших.
Все девушки – неумные творения, и они
    играют в молодости цветах...

Vytautas Macernis. Songs of myself. XV giesme

Didele upe teka. As vaikstau kranto aleja.
Yra sekmadienio popiete, ir visas jaunimas
    ant vandens.
Per vandeni atplaukia i mane ju kalbos ir
    juokai.
Bet as esu cia vienas. As noreciau but su jais
    kartu ant vandens. Bet niekas siame kraste
    manes nepazista.
As ziuriu i pakrantes zilvicius, ju sakos
    mirksta vandeny.
Man yra truputi liudna.
Upe yra panasi i gyvenima. Joje daug
    vandens, ir jis amzinai teka. As bandau
    galvoti, bet mano mintys taip pat teka.
Bangos upeje yra mazos, ir vejas svelnus.
Jeigu jie ant vandens nedainuotu, as nebuciau
    liudnas.
Gera yra zaisti ir myleti...
Jaunyste yra metas, kada negalima pastebet,
    kaip upe teka.
Jaunimo ant vandens yra daug.
Ten yra mergaiciu, ir ju rubai turi daug
    spalvotu demiu.
Mano akys yra liudnos, nes jos mato daug
    spalvu, kurios blunka.
Mergaites yra neprotingi padareliai, ir jos
    zaidzia jaunystes spalvomis...