Украина

Вадим Лещев
Україна моя співуча, 
Ти така солов'їна і мила,   
Молода і така квітуча,   
Ти як дівчина люба вродлива.   

Твої верби, калини і кручі,   
Мені сняться коли на чужбині,
Я лиш ледве заплющую очі,   
І одразу я в рідній країні...

Там де прапор жовто-блакитний,
Де писав геніальний Шевченко, 
Рідний край мій різноманітний,
Де Франко жив та Ліна Костенко,

Пилип Орлик, Петро Сагайдачний,
Козак Байда і звісно Тичина,
Там де навіть води привкус смачний,
Лиш два слова : "Моя Батьківщина"!!!