Осень

Игорь Скрягин
Осень наступила,
Autumn’s come already,

Высохли цветы,
Flowers have dried now,

И глядят уныло
And is looking sadly

Голые кусты.
Bare bushes’ row.

Вянет и желтеет
Grass on every meadows

Травка на лугах,
Fades and yellow turns

Только зеленеет
Winter-fields being mellow

Озимь на полях.
Showing are green forth.

Туча небо кроет,
Cloud conceals sky long

Солнце не блестит,
Sun yet does not shine,

Ветер в поле воет,
Wind does howl in field wrong,

Дождик моросит.
Rain is drizzling fine.

Зашумели воды
Swift brook have been noisy

Быстрого ручья,
With a water stream,

Птички улетели
Birds have flown closely

В теплые края.
To a south dream.