Э. Дикинсон. 937. I felt a Cleaving in my Mind

Ольга Денисова 2
937

Мой разум расщеплен –
Мозг рвется пополам,
Пытаюсь сшить его –
Швы едут здесь и там.

"До" с "после" не свяжу –
Две мысли мне не слить –
Их звуки – словно бус
Рассыпанная нить.
6.10.2014


937

I felt a Cleaving in my Mind —
As if my Brain had split —
I tried to match it — Seam by Seam —
But could not make it fit.

The thought behind, I strove to join
Unto the thought before —
But Sequence ravelled out of Sound
Like Balls — upon a Floor.