Пришла пора

Надежда Рубан
     Прийшла  пора.


Прийшла  та  пора  неминуча.
Що  світить  та  не  гріє  сонце,
І  не  може  сонця  лучик
У  дощах  знайти  віконце.

Ще  красками  вчора  літо  буяло
А  нині  вже  холодні  роси,
Краси  чудової  не  стало
В  верби  линяють  уже  коси.

Затихли  вже  пташині  трелі
Розсипала  горобина  намисто,
Білочки  крутять  свої  каруселі
Дупло  встеляють  багряним  листом.

Хмари  сірі,   не  привітні
Геть  стирають  колір  літа,
Гуляє  вітер  в  підворітні
Просинью  земля  вже  вкрита.


Автор  Рубан  Н.П.