Неволя самоти

Надежда Рубан
     Неволя  самоти.


Де  ви  мої  ранки  світанкові ?
Де  ви  мої   думи  красоти ?
Де  ви  мої  мрії  кольорові ?
Вишиті  узором  самоти.

Де  ви  мої  літа  молоденькі ?
Спопелили  всі  давно  мости,
Як  мені  тепер  одній  старенькій ?
Пити    гірку  чашу  самоти ?

Де  ти  моя  долечко  щаслива ?
Де  мені  тебе  ще  віднайти ?
Без  тебе  жити  вже  мені  не  сила ,
Коротати  вечір  самоти.

Де  любов  моя  єдина  учорашня ?
Лимонно – кисла  з  смаком  гіркоти,
Хоч  була  у  мене  не  найкраща
Залишила  спогад  самоти.

Лиш  молодик  місяць  за  віконцем
Дивиться  на  мене  з  висоти,
Зігріва  мене  неначе  сонце
Розділивши  вечір  самоти.

Хоч  би  ще  мені  кохання  трішки
Щастя  та  любові  смакоти,
Розділяю  нічку  я  і  ліжко
З  молодим  коханцем  самоти.

Замітає  всі  дороги  осінь
Листом  засипає  всі  сади,
У  волоссі  срібно – біла  просинь
А  на  серці  смуток  самоти.

Дощами  плаче  молода  осина
І  зітхає  вітер  з  висоти,
Де  моя  любов  найкраща  і  єдина ?
Забери  мене  із  самоти.

Уже   стогне  біла  хуртовина
Замітає  всі  твої  сліди,
Може  то  і  є  моя  провина,
Що  живу  в  неволі  самоти.

Прийди  до  мене  із  весняним  сонцем
Будемо  щасливі  я  і  ти,
Заспівають  птахи  за  віконцем
Дві  з’єднавши  долі  самоти…


Автор: Рубан Н.П.