З великою тривогою

Прокопенко Юрий
З великою тривогою мандрую виднокраями…
Якими ще дорогами там доведеться йти?
Від берега й до берега летять стремління зграями,
Між горами далекими втрачаючи пунктир.

Подекуди піднімуться з вітрами поміж хмарами,
Подекуди обірвуться, мов камінь гострий вниз.
Закохані у просторінь, невтомними примарами
Досягнуть навіть космосу, розверзеного скрізь.

Наявного й таємного, де милувався проліском,
Тим першим, що з’являється у серці навесні.
Де ще сніги непевності все насідають болісно,
Встромляючи у спогади вертеп забутих снів.

Поранених і зморених, в куток останній загнаних,
Нехай забутих в осаді моїх відвертих мрій –
Живе частинка ніжності, закрита діафрагмами,
З великою тривогою у  незбагненній млі.

19:05, 18.10.2014 рік.

Зображення:http://www.inpic.ru/tag//5/