Гърбосложен...

Радко Стоянов 2
/По Хр. Смирненски/


Гърбосложен на кревата,
в телевизора съм взрян.
Политиката позната
ме направи пръч пиян.

Устодопирници жежки
между Серго и Местан
ми навяват мисли тежки
за народния бостан.

Сребролюбците-велможи
са при Бойко на първак.
Той на всекиго ще сложи
прът, кесия или крак.

Синеблузата комбина
ще се самоизяде.
Даже „царската” бамбина
е с нацепено перде.

Сладкодумни „патриоти”
ни примамват с праз голям.
Като баби без кюлоти
се предлагат тук и там.

Обществото на Барека
поувисна без глава.
Той налапа сам бюрека,
другите са - на трева.

Гръмогласната "Атака"
зайците  на бой зове!
Никога не ще дочака
кокала да изтърве.

Абевето се окуми
сам самичко, без другар.
Дъвче си рахат локуми
и сънува кехлибар.

Гърбосложен на кревата,
в телевиора съм взрян.
Политиката позната
ме направи пръч пиян!