Сметана

Фёдор Менде
Посварились у крамниці
Наші продавці,
Перший весь стоїть в сметані,
Другий  весь  в муці.

Кричіть той що  у сметані,
Скільки ти украв,
По якій ціні сьогодні,
Муку продавав?

Ну, а другий, що старіший,
Спуску не дає,
Із бідона прямо в морду
Він сметану л”є.

Це на те тобі, ледащо,
Щоб запам”ятать,
Скільки треба у сметану
Води доливать.