Стерва

Фёдор Менде
Як прийшла я у звіриниць,
Птахів подивитись,
А там люду, аж гуде,
Як крізь них пробитись.

Довго перлась до кліток,
Аж у роті сухо,
Хтось кудись  мене послав,
Хтось схватив за вухо

Підійшов екскурсовод,
І усім нам каже,
Що про птаха дуже злого,
Зараз нам розкаже

От сидить орел стерв’ятник,
Нам розповідає,
Стерв з десяток, каже він,
За обід з’їдає.

Стерву, каже, як побачить,
В нього сильна злість.
Не підходь до нього близько,
Тебе точно  з”їсть!