Спид

Фёдор Менде
Посварились у селі
Кращі дві доярки,
І причина політична
 У тієї сварки

Бо ж ворожі голоси
День і ніч белькочуть,
Налякати наш народ
Якимсь спідом хочуть.

Мотря каже, не дай бог,
То така зараза,
Бо провалюється рот,
На день по три раза.

Ну, а Катря та кричіть,
Бачили ми спіди,
Спідом тим уже больні
Всі наші сусіди.

Ну, а Мотря не вщуха,
Кричить, аж трясеться,
Рот провалюється, каже,
До самого серця.

От і сваряться вони,
І кричать обоє,
Одна кричить спід один,
Друга каже  - двоє.

Катря просто верещить,
Хай вона не гавка,
Перший спід це з під поли,
Другий – з під пилавка