Красимир Георгиев. Смерть 1

Андрей Урсулов
Смерть 1. Планы.

Долгам и  пожиткам – последняя торба,
А плесни земной – все иллюзии простить...
Да, чтоб не забыть, –
Вот захлопнется крышка от гроба...
А чек!? У  могильщика в рифму спросить!

-------

Красимир Георгиев
СМЪРТ 1

Събрах нещата си в последната хралупа.
Разчистих стари дългове, илюзии и земни плесени.
Да не забравя,
преди капака на ковчега да прихлюпя,
да искам касова бележка от гробаря.