Витаутас Мачернис. Canto. VII

Лайма Дебесюнене
Скажи, ты шутками моими не доволен,
Иль хочешь, чтобы я серьёзно говорил?
Но жмотом не считай, тот имидж ложен...
Себя чтоб оправдать, я аргументы подискал:
Чтобы на всё смотреть серьёзно, торжественный нам пафос нужен.
И верю я теперь, что верный путь нашёл:
Нельзя в насмешках вежливость терять,
Должны реальность людям показать!

Vytautas Macernis. Canto. VII

O gal tu nepatenkintas, kad as saipausi,
Gal tu noretum, kad as elgciausi rimciau?
Ir jau mane smutu laikai tikriausiai...
Bet as galiu surast argumentu pateisint sau:
Rimtai i viska ziurintis nukrypsta tuoj i patosa didziausia.
Ir as tikiu, kad gera kelia suradau:
Nes juokas, nors nerimtas, piktas ir kandus,
Bet megsta realybe ir faktus!