Витаутас Мачернис. Canto. VIII

Лайма Дебесюнене
Но хватит нам заметок изначальных. Героя
На сцену вытащить пора, читатель дорогой,
Какое имя подобрать ему нам надо?
Быть может просто назовём Антонием его?..
Но недостаточно лишь имя дать. И самым важным делом
Выдать надо происхожденья документ,
Теперь пора такая: должны в порядке документы быть:
Иначе никогда на улицу не выходить.

Vytautas Macernis. Canto. VIII

Taciau uzteks pradiniu pastabu. Heroju
Isvilkt i scena laikas jau, skaitytojau brangus,
Tik koki varda jam parinkt, nesugalvoju?
Galbut Antonijaus pritinkantis ir geras bus?..
Bet vardo neuztenka. Tai paciu tuo rupesciu pirmuoju
Isduot reikes kilmes dokumentus aiskius,
Dabar jau metas toks: dokumentai pirmiausia reikalingi:
Kitaip iseisi gatven ir jau sveikas dinges.