Витаутас Мачернис. Canto. X

Лайма Дебесюнене
Младенец сразу объявил протест строжайший. –
Но матери совсем не нравилось, что это мальчик был.
Она ждала лишь дочку, жила тайной величайшей,
Какие глазки, губки будут у девчонки той, хотела знать...
Какое слово молвит и блеснёт улыбкою пленяющей...
И как увидев... будет весело кричать...
Мечтой заветною жила, про дочку размечталась
И свято верила, совсем не сомневалась.

Vytautas Macernis. Canto. X

Vos gimes, tuoj pareiske protesta didziausia. –
Bet nepatiko motinai, kam buvo vyriskosios gimines.
Ji lauke tik dukters, tikejosi ir klause
Saves tyloj, kokias akis ir lupas ta mergyte jos tures...
Ir kaip sypsosis ji, ir koki zodi tars pirmiausia...
Ar kryks linksmai... pamacius, rankutes ar ties...
Ir taip itikino, kad bus dukte, ja tos svajones,
Jog nebebuvo jai maziausios abejones.