Витаутас Мачернис. Canto. XIII

Лайма Дебесюнене
Хотя она ещё не понимала, но инстинктивно знала:
Планам человека с судьбою совпадать несуждено.
Заветная мечта, какой бы дорогой не стала,
Судьба старанья наши любит превращать в ничто.
(Телеги счастья нашего она лишь сокрушенья ждала,
Над нами посмеяться ей легко).
Когда заветное желание не сбылось, загрустила мать,
Для грусти той причина важная нашлась.

Vytautas Macernis. Canto. XIII

Ir nors ji neisreiske sau, bet instinktyviskai giliai pajuto:
Gyvenimas ne visada sutinka su zmogaus planais.
Ir net koksai brangus troskimas jo bebutu,
Jis megsta, ir dazniausiai, ji paverst niekais.
(Likimas tik ir laukia, kad vezimas laimes mus' sukliutu
Ir jis galetu su mumis pazaist).
Todel ir motina, neissipildzius norams, jautes nuskriausta,
Ir but tokiai cia buvo priezastis rimta.