iвано яковичо жовтень

Ганна Осадко
Такий туман – убрід не перейти,
Півначерком – дерев дереворити,
Автобус сонно суне до мети,
Везе  народ – замучений, розбитий,

Мов паралітик.  Роздоріжжя снів,
Хто в них пірне до дна – той  дивні  перли…
З вершин донизу – ранок замаснів,
Пильнуй айфона,  заким ще не сперли.

Ні жар, ні холод не спиня – пливуть
В автобусі, щоб зносить труд і спрагу,
І голод ще…  Ранкова каламуть,
Дими торфовищ,  черга до продмагу…

А тиша – буцім світ заліг в барліг,
Така ранкова тиша безборонна…
І тільки – гуп! – лупає десь горіх,
Немов скалу, розхристана ворона.