кал слёзы по няць вочы

Евгений Пешко
калі слёзы поўняць вочы
грудзі вогнішчам гараць
ты не можаш гэта здзюжыць
проста так глядзець, стаяць

боль на сэрцы ён ад жалю
і ад страху за другіх
смерці часу, мы, не знаем
блізкіх, родных, нам, сваіх

а калі якое гора..
яно нас па сэрцы б'е
з усёй моцай, з усім болем!
усім магчым на зямле...

ды так цяжка развітацца
асабліва назаўжды
нам ж!... да смерці прачынацца
без кагосьці ў жыцці....